فناوری 2050 آینده ای امن تر را هموار خواهند کرد
فناوری 2050 ما را به کجا خواهد برد؟ آیا ما مانند جتسون ها با ماشین های پرنده زندگی خواهیم کرد؟ و آیا کمبود مواد غذایی با مزارع شناور پایان می یابد؟ آیا ما در حباب های زیستی هوشمند زندگی خواهیم کرد؟ آیا امکانات بی پایان هستند؟
نوآوری های جالبی در این عصر وجود دارد که ممکن است به واقعیت تبدیل شوند. چند نمونه برای فناوری 2050:
1. چشم های بیونیک
در ژانویه 2021، جراحان اسرائیلی اولین قرنیه مصنوعی جهان را در چشم یک مرد نابینا 78 ساله کاشتند. پس از جراحی، مرد توانست اعضای خانواده را ببیند و بشناسد زیرا ایمپلنت قادر به ترکیب با بافت انسانی است.
2. فرودگاه برای تاکسی های پرنده
استفاده از اتومبیل های پرنده برای تبدیل شدن به واقعیت پیشنهاد شدند. اما دلالان فکر نمی کردند این فناوری به اندازه کافی قوی باشد. از آنجایی که شهرها اکنون در حال شلوغ شدن هستند. هواپیماهای بدون سرنشین و تاکسی های برقی پرنده برای جابجایی و حمل و نقل در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند. البته با ساخت اولین فرودگاه شهری هواپیماها و تاکسی های پرنده ای که در حال ساخت هستند توسط یک ژنراتور هیدروژن به عنوان جایگزینی تمیز برای سوخت، تغذیه می شوند.
3. آجر با انرژی
زمان استفاده از آجرهای هوشمند فرا رسیده است. دانشمندان راهی برای ذخیره انرژی در آجرهایی که خانه ها را می سازند پیدا کرده اند. محققان دانشگاه واشنگتن در میسوری، آجری ساخته اند که می تواند به عنوان باتری عمل کند. اگرچه این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود است، اما در آینده می تواند مقادیر قابل توجهی انرژی را ذخیره کند.
4. ساعت های هوشمند با عرق
مهندسان دانشگاه گلاسکو نوع جدیدی از ساعت های هوشمند را توسعه داده اند که انرژی را با عرق ذخیره می کند. این باتری جایگزین الکترولیت های موجود در باتری های معمولی می شود و تنها با 20 میکرولیتر مایع به طور کامل شارژ می شود. عرق از طریق پوشش پارچه ای آن به دستگاه می رسد.
5. ربات های زنده
با توجه به فیلم های هالیوود، این یک ایده دیوانه کننده است. طبق علم، این یک رشد بزرگ برای فناوری است. رباتهای هیبریدی کوچکی که از سلولهای بنیادی جنین قورباغه ساخته شدهاند، میتوانند روزی در بدن انسان برای اهداف پزشکی یا در اقیانوس برای جمعآوری میکروپلاستیک شنا کنند.
6. لباس مانیتورینگ قلب
ساعتهای پایش قلب در حال حاضر جدید نیستند، اما دقت آن مورد بحث است. KYMIRA با استفاده از یک نوار قلب منفرد چاپ شده روی پارچه، روی ساخت یک تی شرت هوشمند کار می کند. این تکه لباس ضربان قلب را به دقت اندازه گیری کرده و از طریق بلوتوث در فضای ابری آپلود می کند. الگوریتم ها داده ها را تجزیه و تحلیل می کنند، به دنبال ناهنجاری در ضربان قلب می گردند و به کاربر هشدار می دهند.
7. باتری های اتومبیل با شارژ فوق العاده سریع
مشکل خودروهای برقی سرعت شارژ آنهاست و باتری با شارژ سریع مشکل را حل می کند. شارژ سریع باتری های لیتیومی عمر آنها را کاهش می دهد. از این رو، محققان دانشگاه پن استیت دریافتهاند که اگر باتریها بتوانند به مدت 10 دقیقه تا دمای 60 درجه سانتیگراد گرم شوند و تا دمای محیط خنک شوند، میتوان از آسیب گرما جلوگیری کرد. باتری از یک فویل نیکل خود گرم شونده، استفاده می کند و یک سیستم خنک کننده سریع در داخل خودرو طراحی خواهد شد.
8. تراشه های سیلیکونی با نورون های مصنوعی
محققان راهی برای اتصال نورون های انسان مانند، به تراشه های سیلیکونی یافته اند که خواص الکتریکی یک نورون واقعی را تقلید می کند. پروفسور آلن نوگارت، مدیر این پروژه گفت: «تا کنون نورونها مانند جعبههای سیاه بودهاند، اما ما موفق شدهایم جعبه سیاه را باز کنیم و به درون آن نگاه کنیم». اگر این برنامه موفق شود، می تواند نارسایی قلبی و حتی آلزایمر را درمان کند.
9. فناوری صدا برای آتش سوزی جنگل
آتش سوزی جنگل ها، تهدیدی بزرگ برای زندگی انسان و محیط زیست است. با روش های سنتی، خاموش کردن یک آتش سوزی عظیم هفته ها و حتی ماه ها طول می کشد، اما محققان دانشگاه جورج میسون در حال کار بر روی یک خاموش کننده صوتی هستند. از آنجایی که صدا از امواج فشار تشکیل شده است، می تواند هوای آتش را مختل کند و جریان آن را در اطراف آتش با فرکانس مناسب قطع کند.